16 Dec 2019

December 16th, 2019 – Gezondheid.be : Een sterrendiner voor de feestdagen

Ben je nu al aan het uitpluizen wat je tijdens de feestdagen gaat klaarmaken? Wil je een diner serveren dat top is? Dan scoor je gegarandeerd met deze ‘stergerechten’. Een beetje werk wel, maar dat wordt rijkelijk beloond en bekroond wanneer je al die enthousiaste ‘wauws’ en ‘wows’ te horen krijgt van je gasten.

We lieten dit keer de traditionele feestgerechten van bij ons links liggen en gingen grasduinen in ‘Sharing’, het nieuwste boek van sterrenchef Benoit Dewitte, waar ‘gezonde wereldgerechten om te delen’ worden gepresenteerd. Het zijn stuk voor stuk frisse zuiderse of oosterse gerechten die telkens worden verrijkt met een gearomatiseerde olie of azijn, of met gepekelde groente.
Je hebt de keuze uit een originele vegetarische pastabereiding, geroosterde aubergine met tomatenchutney, zeebaars met mango en tomaat, een lauwe salade van traag gegaarde eend en een citroentaart met witte chocolade en frambozen om af te sluiten. Er komen heel wat ingrediënten aan te pas, maar alle self made kruidenolies en -azijnsoorten kan je achteraf nog gebruiken voor tal van slaatjes of andere gerechten.
Laat je inspireren door deze culinaire hoogstandjes en haal de keukenprins(es) in je naar boven.

Lees het article.